ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας: Παρασκευή 28 Απριλίου

Δέκα καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις με αληθινά προϊόντα και προοπτική για την παγκόσμια αγορά, θα διαγωνιστούν στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016-2017». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Company of The Year Competition» του Junior Achievement Europe που θα γίνει 11-13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

O Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, στην Αίθουσα «Ιφιγένεια», κτίριο «ΘΕΑΤΡΟΝ». Για δεύτερη χρονιά το ΙΜΕ παραχωρεί ευγενικά το χώρο επιβραβεύοντας την εφευρετικότητα, το όραμα και τη σκληρή δουλειά των μαθητών που ξεχώρισαν πανελλαδικά, μεταξύ 120 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα που πήραν μέρος φέτος στο πρόγραμμα.

Οι 10 μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που θα διαγωνισθούν είναι (με αλφαβητική σειρά):

  1. «Bac Bake» Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού (Αττική)

  2. «Bicycool» Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή (Αττική)

  3. «Εarthly» Κολλέγιο Ανατόλια (Θεσσαλονίκη)

  4. «GReco» 1o ΓΕΛ – 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (Πέλλα)

  5. «i-project» Β’ Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης (Αττική)

  6. «My Education» Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)

  7. «THESSeeker» Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)

  8. «Το πουγκάκι» 2ο Γε.Λ. Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη)

  9. «Watch Out» Αριστοτέλειο Κολλέγιο (Θεσσαλονίκη)

10)«Wheels of Travel» Pierce – The American College of Greece (Αττική)

Σύντομες περιγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών που δημιούργησαν τα παιδιά υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece http://www.senja.gr. Για πρώτη φορά φέτος οι ομάδες θα παρουσιάσουν στο κοινό τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα τοποθετηθούν γύρω από την αίθουσα «Ιφιγένεια», όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός. Οι ομάδες θα είναι στο χώρο από τις 9 π.μ., θα δώσουν συνεντεύξεις το πρωί στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και θα ετοιμασθούν για τις επίσημες παρουσιάσεις. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στη 13:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:30 με τις βραβεύσεις των νικητών.

Leave a Comment