ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Refugees to Refugees Solidarity Call Center: Το πρώτο συνεργατικό εγχείρημα προσφύγων στην Ελλάδα

Το πρώτο συνεργατικό εγχείρημα προσφύγων στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Στο «Call Center» πρόσφυγες προσφέρουν δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες, μέσω τηλεφωνικής γραμμής και διαδικτύου, χρηστικές πληροφορίες σε άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, για την πρόσβαση σε νομική βοήθεια, σε νοσοκομεία και ενημέρωση για το προσφυγικό εντός και εκτός συνόρων. Τα μέλη του «Call Center» συμμετέχουν ενεργά μαζί με συνεργατικά εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας και αυτοαπασχολούμενους. Μάλιστα το δίκτυο προωθεί την χρήση εναλλακτικού ψηφιακού νομίσματος

13423820_1039115992851975_1528183981567828910_n

Με την τρέχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες όπου διαμένουν, τόσο σε καταυλισμούς προσφύγων όσο και έξω από αυτούς, το R2R Call Center βοηθά στην ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους που μένουν συγκεντρωποιημένοι/ες και απομονωμένοι/ες, μακριά από τις πόλεις, το κίνημα αλληλεγγύης και μεταξύ τους, με περιορισμένη πρόσβαση σε πληροφόρηση για τους κοινούς αγώνες και τη σχετική επικαιρότητα.

Το συνεργατικό αυτό project είναι ένα από τα εγχειρήματα που υποστηρίζει η συλλογικότητα FairCoop Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος δίκαιης οικονομίας. Στόχος και όραμά της FairCoop , είναι η δημιουργία και η δικτύωση μιας πραγματικά δίκαιης και συμμετοχικής οικονομίας από τα κάτω, ανοιχτής σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, χτίζοντας γέφυρες διασύνδεσης ανάμεσα στο κίνημα αλληλεγγύης προς μετανάστριες/ες και το κίνημα εναλλακτικής οικονομίας, με πρωτοβουλίες όπως το συνεργατικό Call Center από πρόσφυγες σε πρόσφυγες.

Τα χρήματα για την οικονομική βιωσιμότητα του project καθώς και για την ισότιμη διανομή ανάμεσα στους πρόσφυγες που εργάζονται στο συνεργατικό αυτό εγχείρημα, προέρχονται από διεθνή εκστρατεία crowdfunding για ένα συλλογικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό της δημιουργίας συνεργατικών εγχειρημάτων που απευθύνονται σε πρόσφυγες, με την ονομασία Refugees Fund.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.callcenter.coop/   και στην σελίδα τους στο FaceBook

Ενισχύστε την προσπάθεια στο https://coopfunding.net/en/campaigns/refugees-fund-faircoop/

Πηγή άρθρου: http://www.ert.gr

 

Leave a Comment