ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εργαστήριο «Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό στην Κοινωνική Οικονομία” Παρασκευή 3/11, 15:30 – 16:00, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Στo πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 1 – 3 Νοεμβρίου 2017, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο με θέμα «Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό στην Κοινωνική Οικονομία” την Παρασκευή 3/11 και ώρα 15:30 – 16:00 στο χώρο του Pop Up Hub της έκθεσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Θεόδωρος Καρούνος, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού και ο κ. Κώστας Παπαδήμας, Communication Officer του Οργανισμού.

Στόχος του εργαστηρίου, είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης ανοιχτών τεχνολογιών στην κοινωνική οικονομία και να παρουσιαστούν λύσεις ανοιχτού και ελεύθερου λογισμικού για τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας.

Το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό και οι Ανοιχτές τεχνολογίες γενικότερα μπορούν να προσφέρουν ένα σημαντικό οικονομικό αποτέλεσμα και πλεονέκτημα στην κοινωνική οικονομία και σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μέσω της κοινής χρήσης πόρων, οι ανοιχτές τεχνολογίες δημιουργούν συλλογικά προϊόντα και μοντέλα που προσαρμόζονται και αναπαράγονται ελεύθερα χωρίς κόστος, ενώ μέσω της προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν τα έργα ανοικτών τεχνολογιών είναι έργα που παραμένουν στην κοινότητα και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν λύσεις ανοιχτών τεχνολογιών και ελεύθερου λογισμικού που είναι χρήσιμες για όλους τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας.

2 thoughts on “Εργαστήριο «Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό στην Κοινωνική Οικονομία” Παρασκευή 3/11, 15:30 – 16:00, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

  1. Πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα. Ωστόσο, θα πρέπει αυτές οι διοργανώσεις να γίνονται τα Σαββατοκύριακα, για ευνόητους λόγους

    • Καλησπέρα σας, Το εργαστήριο έγινε στα πλαίσια της 1η Έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3/11. Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε

Leave a Comment