ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δωρεάν μαθήματα από το Linux Foundation για Δεξιότητες Blockchain


Η τεχνολογία Blockchain μετατρέπει τις βιομηχανίες και φέρνει νέα επίπεδα εμπιστοσύνης στις συμβάσεις, στην επεξεργασία πληρωμών, στην προστασία περιουσιακών στοιχείων και στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού. Οι θέσεις απασχόλησης που σχετίζονται με το blockchain είναι στην δεύτερη θέση στη λίστα με τις  ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις στις σημερινές αγορές εργασίας, σύμφωνα με το TechCrunch. Όμως, όπως και στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχει ένα έντονο κενό δεξιοτήτων και ανάγκη για ειδικολθς πόρων κατάρτισης.

Blockchain για Επιχειρήσεις

Μια νέα επιλογή κατάρτισης ανακοινώθηκε πρόσφατα από το The Linux Foundation. Η εγγραφή είναι τώρα ανοικτή για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ονομάζεται Blockchain: Κατανόηση των Χρήσεων και των Επιπτώσεων του.

“Στο διάστημα μόλις ενός ή δύο ετών, το blockchain έχει μετατραπεί από κάτι που θεωρείται ότι σχετιζόταν μόνο με cryptocurrencies σε ένα αναγκαίο εργαλείο για επιχειρήσεις σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών”, δήλωσε ο Clyde Seepersad, Γενικός Διευθυντής του Linux Foundation, Training & Certification. “Παρέχοντας ένα δωρεάν εισαγωγικό μάθημα που σχεδιάστηκε όχι μόνο για το τεχνικό προσωπικό αλλά και για τους επαγγελματίες επιχειρήσεων, θα συμβάλει στη βελτίωση της κατανόησης αυτής της σημαντικής τεχνολογίας, προσφέροντας ένα πρόγραμμα πιστοποίησης μέσω του edX, που θα επιτρέψει σε επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να αποδείξουν την εμπειρία τους.

Το  TechCrunch αναφέρει επίσης ότι τα επιχειρηματικά κεφάλαια κινούνται ραγδαία προς την κατεύθυνση νεοσύστατων επιχειρήσεων που επικεντρώνονται στο blockchain. Και αυτό το νέο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για επιχειρηματίες που χρειάζονται να κατανοήσουν τη δυνατότητα – ή απειλή – του blochain για την εταιρεία και τη βιομηχανία τους.

“Τα προγράμματα επαγγελματικής πιστοποίησης στο edX παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση με ευέλικτο και προσιτό τρόπο, εστιάζοντας στις σημαντικότερες δεξιότητες που ζητούνται την σήμερον ημέρα από κορυφαίους ηγέτες και επιτυχημένους επαγγελματίες”, δήλωσε ο Anant Agarwal, Διευθύνων Σύμβουλος της edX και καθηγητής του MIT.

Hyperledger Fabric

Το Linux Foundation είναι υπεύθυνο για πολλούς πολύτιμους πόρους blockchain  και περιλαμβάνει ορισμένα αξιοσημείωτα μέλη της κοινότητας. Όντως, ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times – “Ο κόσμος οδηγεί την επανάσταση του blockchain” – ονόμασε τον Brian Behlendorf, εκτελεστικό διευθυντή του The Linux Foundation’s Hyperledger Project, μία από τις κορυφαίες φωνές στο παγκόσμιο blockchain.

Το Hyperledger προσφέρει αποδεδειγμένα μονοπάτια για να κερδίσει την αξιοπιστία και τις δεξιότητες στον χώρο του blockchain. Για παράδειγμα, το project προσφέρει ένα δωρεάν εισαγωγικό μάθημα με τίτλο Introduction to Hyperledger Fabric για προγραμματιστές. Το Fabric έχει αναδειχθεί ως βασικό εργαλείο ανοιχτού κώδικα στον κόσμο των blockchain. Μέσω του έργου Hyperledger, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το B9-lab Certified Hyperledger Fabric Developer Course. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο μαθήματα διατίθενται εδώ.

“Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάποιος πρέπει να κάνει γράψει το κώδικα όταν οι εταιρείες αποφασίζουν να πειραματιστούν και να αντικαταστήσουν τα παλαιότερα συστήματα τους με εφαρμογές blockchain”, δηλώνει ο ιστότοπος του Hyperledger. «Με την κατάρτιση, θα μπορούσατε να αποκτήσετε σοβαρό πλεονέκτημα μετακίνησης».

Πηγή άρθρου: https://www.linux.com/

One thought on “Δωρεάν μαθήματα από το Linux Foundation για Δεξιότητες Blockchain

  1. Καταπληκτικά νέα! Και φοβερή η συνεισφορά του Linux Foundation! Να ‘ναι καλά!

    Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! 🙂

Leave a Comment