ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πρόσκληση στην Διημερίδα του Goethe-Institut Athen, του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, 26-27 Νοεμβρίου 2018, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Το Goethe-Institut Athen, το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και o Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών σας προσκαλούν στη Διημερίδα με θέμα “Research, Innovation and Entrepreneurship: A new agenda for the enhancement of structural competitiveness”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα).

Η Διημερίδα περιλαμβάνει μια ενότητα με εισαγωγικές ομιλίες και 6 θεματικά πάνελ στα οποία θα συμμετάσχουν ομιλητές από την Ελλάδα και τη Γερμανία. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας βρίσκεται εδώ.

Για την συμμετοχή σας στην Διημερίδα παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ.

Το αναλυτικό Δελτίο Τύπου για την Διημερίδα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Βασικός στόχος της Διημερίδας είναι η προώθηση της ανταλλαγής γνώσης, εμπειρίας και ερευνητικών αποτελεσμάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας πάνω στον ρόλο της εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας), της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπός είναι να προωθηθεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, αναλυτών και διαμορφωτών πολιτικής, και στελεχών της βιομηχανίας. Επιπροσθέτως, θα συζητηθεί και η δυνατότητα συντονισμού των σχετικών δράσεων-έργων, και συγκεκριμένα ως προς το ζήτημα της εκπαίδευσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου σχολείων και άλλων φορέων με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την επίτευξη μέγιστων δυνατών συνεργιών προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Διημερίδα γενικότερα στοχεύει στην ενδυνάμωση των θεμάτων αυτών στον δημόσιο διάλογο, στη διάδοση του μηνύματος ότι και στην Ελλάδα λαμβάνονται πρωτοβουλίες και πραγματοποιούνται δράσεις σχετικά με τα θέματα αυτά, καθώς και στην ανάδειξη της ανάγκης για την υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής προσέγγισης πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Leave a Comment