ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Crowdhackathon Fintech 3.0 της Εθνικής Τράπεζας

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας διοργανώνει τον μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank crowdhackathon #fintech 3.0.

To crowdhackathon #fintech 3.0 θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου στον χώρο του be finnovative (Πειραιώς 74, Μοσχάτο).

Το Crowdhackathon fintech 3.0 είναι μια ανοικτή διαδικασία με σημαντικά βραβεία και προοπτικές συνεργασίας και επόμενων βημάτων με όλους τους συμμετέχοντες! Για τρεις (περίπου) ημέρες θα συνεργαστούμε στην ανάπτυξη καινοτόμων πιλοτικών εφαρμογών, θα περάσουμε καλά και θα δικτυωθούμε! Διάβασε πιο κάτω για ιδέες, τρόπους συμμετοχής και τις προοπτικές γύρω από το πεδίο του fintech.

Fintech είναι ένας νέος κλάδος υπηρεσιών για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ψηφιακών προϊόντων προκειμένου να γίνουν πιο προσβάσιμες, φιλικές και αποδοτικές οι οι χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες και οι καθημερινές μας συναλλαγές.

1. Στο crowdhackathon fintech 3.0 θα συμμετέχουν ομάδες ή startup εταιρίες ανεξάρτητα από εμπειρία, γνωστικό υπόβαθρο η σπουδές.

Θα συνεργαστούμε όλοι ώστε οι ομάδες να παρουσιάσουν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που έχουν αξία. Αν δεν έχεις ομάδα ή/και ιδέα, έλα!. Θα σε βοηθήσουμε να τα φτιάξεις όλα εκεί. Θα περάσουμε μαζί τρείς (περίπου..) δημιουργικές μέρες και θα μάθουμε. Την πρώτη μέρα το απόγευμα (30/11) θα γίνει ένα kick off meeting που θα τα εξηγήσουμε όλα…

στιγμές από το Crowdhackathon fintech 2.0

2. Ο τομέας του fintech έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους. Προοπτικές άμεσης συνεργασίας π.χ με τράπεζες ή ανάπτυξη αυτόνομων startups που παρέχουν τις υπηρεσίες.

Για τις τράπεζες που πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τους, αλλά και τις εσωτερικές τους διαδικασίες μέσα από ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων, on boarding πελατών κ.α Για το σύνολο της αγοράς π.χ retail που χρειάζεται καινοτόμους τρόπους διαχείρισης συναλλαγών, τιμολόγησης, παραγγελειοψιών και πληρωμών. Για εφαρμογές σε τομείς όπως η διαχείριση κεφαλαίων και επενδύσεων.. Ακόμα και για εφαρμογές σε τομείς της οικονομίας π.χ wallets στον τουρισμό ή στις πληρωμές μας στις πόλεις που ζούμε ή εφαρμογές που βασίζονται στις οικονομικές συναλλαγές και έχουν κοινωνικό ενδιαφέρον π.χ social crowdfunding.

Έχουμε πολλές ιδέες στις προδιαγραφές που θα βγουν σύντομα online. Μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερες. Παρουσιάζουμε μερικές ενδεικτικές τάσεις που διαμορφώνουν το τοπίο των καινοτόμων τεχνολογικών και επιχειρηματικών μοντέλων στο #fintech.

Προδιαγραφές / Ενδεικτικές http://crowdhackathon.com/fintech3

Οι ιδέες, που περιμένουμε στο Crowdhackathon μπορούν να αφορούν το ευρύτερο πεδίο του #fintech, αλλά αυτές που παρουσιάζουν ένα ειδικό ενδιαφέρον για την Εθνική Τράπεζα είναι οι ακόλουθες: πληρωμές, KYC (Know-Your-Customer) για εταιρικούς πελάτες, κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), καταναλωτικά δάνεια, εφαρμογές PSD2, εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Ιδέες Πιο κάτω συνοπτικά:

  • Νέα μοντέλα πληρωμών — digital wallets, wearables. Η στροφή προς μη φυσικά και εικονικά κανάλια: Η εικονική τραπεζική (virtual banking)
  • Διασύνδεση και επιβράβευση καταναλωτών π.χ εφαρμογές loyalty
  • Ολοκληρωμένες Λύσεις πληρωμών, τιμολόγησης και και υποστήριξης χρηματο οικονομικών διαδικασιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τομείς της οικονομίας
  • Υπηρεσίες και λύσεις για υπο-εξυπηρετούμενους καταναλωτές
  • Η ενίσχυση της πιστωτικής αναδοχής και λήψης αποφάσεων:
  • Λύσεις που βασίζοντα σε disruptive τεχνολογίες όπως το AI. — τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και το Internet of things (IOT)
  • (Business Financial managers / Personal finance management — PFMs) — Συστήματα παρακολούθησης εξόδων & διαχείριση προϋπολογισμού.
  • Η άνοδος των μεθοδολογιών crowdfunding και seed funding
  • Η αύξηση του peer-to-peer (P2P) δανεισμού. Ο ένας χρήστης μπορεί να δανείζει στον άλλον (micro lending)
  • Blockchain π.χ asset tokenisation με χρήση τεχνολογιών blockchain, διασυνοριακές συναλλαγές, εκκαθαρίσεις ή εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία
  • Ανάπτυξη λύσεων για τον κλάδο της ασφάλισης (insurtech), p2p arggregators, marketplaces, Fraud detection με AI
https://www.google.gr/search?q=fintech&oq=fintech&aqs=chrome..69i57j69i60l3j69i59l2.3596j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. To crowdhackathon fintech 3.0 είναι μια ανοικτή διαδικασία και στην τεχνολογία.

Στον μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, καθώς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών στον τομέα του #fintech. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια τεχνολογία θες για να παρουσιάσεις την εφαρμογή σου π.χ #web #mobile #ai #chatbots #blockchain #iot #opensource #openhardware #opendata #openapis #paytech #wearables #cms, κλπ κλπ.

 

4. Στη διοργάνωση υπάρχουν σημαντικά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι “το μετά”.

Είναι επίσης οι εμπειρίες που όλοι θα κερδίσουμε αφού μαζί μας έχουμε σημαντικά στελέχη της αγοράς, τεχνολογικούς παρόχους . Είναι μια μοναδική ευκαιρία επίσης για να αναπτυχθούν συνέργιες και συνεργασίες με τους Φορείς και Οργανισμούς που συμμετέχουν καθώς και με την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης fintech εταιρειών be finnovative (που θα ακολουθήσει. Διάβασε περισσότερα εδώ http://befinnovative.com/el/thes-na-kaneis-ti-super-fintech-idea-soy-na-paei-psila/)

5. Το fintech είναι τεράστιο πεδίο ανάπτυξης startup και νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

Μπορούμε να καινοτομήσουμε και να πειραματιστούμε με μια ιδέα ή μια εφαρμογή. Αν μια εφαρμογή την υλοποιήσουμε με ενα επιχειρηματικό μοντέλο τοπικά, τότε μπορεί να παραμετροποιηθεί και να είναι διαθέσιμη σε άλλες αγορές. Οι προκλήσεις βελτιώσεις των καθημερινών μας συναλλαγών είναι κοινές. Ενδεικτικά.. να ανεφερθούμε στο γεγονός ότι η άντληση χρηματοδότησης για fintech startups έφτασε στο 2ο τρίμηνο του 2018 τα 20 billion $! (Eπενδύσεις μόνο Mόνο από Venture capitals)

6 . Μπορώ να συμμετέχω με τους παρακάτω τρόπους

  • Με την ομάδα μου για να παρουσιάσω εφαρμογή στο τέλος του 3ημέρου
  • Ως μέντορας για να μεταφέρω την εμπειρία μου στις ομάδες
  • Ως πάροχος δεδομένων (με τα δεδομένα μου μπορούν να υλοποιηθούν ωραίες ιδέες)
  • Ως εθελοντής. Για να βοηθήσω όπως και όσο μπορώ

Εγγραφές εδώ http://ticketing.crowdhackathon.com/crowdpolicy/crowdhackathon-fintech3

Δες επίσης.

Πηγή άρθρου: https://medium.com/the-crowdpolicy-collection/

Leave a Comment