ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε το 1ο Hackathon του MIT HACKING MEDICINE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το hackathon που διοργανώθηκε από το MIT Hacking Medicine στις 22 με 24 Φεβρουαρίου 2019, στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ), υπό την οργάνωση του eHealth Forum.

Το Hackathon άνοιξε με τις ομιλίες των κυριών Λίνας Νικολοπούλου, Kλεοπάτρας Αλαμανταριώτου και Βαρβάρας Κονδύλη από τους διοργανωτές, των κυρίων Ιωάννη Βρατακο πρόεδρο του ΕΒΕΑ, του Δόκτωρος Χάρη Λαμπρόπουλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, του κύριου Θεόδωρου Καρούνου αντιπροέδρου του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών και των κυριών Shriya Srinivasan και Kriti Subramanyam από το MIT Hacking Medicine.

Από τις 19 ιδέες που ακούστηκαν κατά την πρώτη ημέρα, σχηματιστήκαν 5 ομάδες όπου ασχολήθηκαν 5 διαφορετικά σύγχρονα προβλήματα στον χώρο της υγείας με σκοπό να αναπτύξουν μια λύση, η οποία να είναι εμπορεύσιμη. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με θέματα υγείας και κυρίως την γνώση γύρω από αυτή (health literacy).

Το Σάββατο οι ομάδες δούλεψαν επάνω στις ιδέες τους βελτιώνοντας τις λύσεις, και εστιάζοντας στις ομάδες ανθρώπων στις οποίες θα απευθύνεται.

Την Κυριακή προκρίθηκαν 3 ομάδες:

Η πρώτη ομάδα με το όνομα LE.A.S.H. που παρουσίασε μία πλατφόρμα ενημέρωσης και συμβουλευτικής για ανθρώπους που στο περιβάλλον τους υπάρχει κάποιος με κατάθλιψη.

Η δεύτερη ομάδα με το όνομα CardioMinitor παρουσίασε την ιδέα για την κατασκευή μίας συσκευής παρακολούθησης διαφόρων σωματικών λειτουργιών ασθενών.

Η τρίτη ομάδα με το όνομα VacciNation εστίασε στο πρόβλημα έλλειψης ενημέρωσης για εμβολιασμούς τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, και παρουσίασε μία πλατφόρμα υπενθύμισης των εμβολιασμών.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών συμμετείχε στην οργάνωση του hackathon και επεσήμανε τα οφέλη του ανοιχτού λογισμικού και ιδίως των ανοικτών δεδομένων τα οποία συμβάλουν στην έρευνα, στον κλάδο της υγείας. Παρείχε συμβουλές στις ομάδες, και με την ολοκλήρωση του hackathon βοήθησε στην αξιολόγηση των προτάσεων.

 

 

Leave a Comment