ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εργαστήριο “Digital Transformation Implementations with Open Standards and Open Source Platforms” Αθήνα Τρίτη 07/05/2019

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Δήμο Αθηναίων, το  Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, την ITDT και την WSO2 σας προσκαλεί σε εκδήλωση, παρουσίασης επιχειρηματικών λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ανοιχτού λογισμικού. Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν πλατφόρμες ανοιχτού που μπορούν να προσφέρουν λύση σε μεγάλους οργανισμούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάδειξη του ανοιχτού λογισμικού που προσανατολίζεται στις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς (Enterprise Open Source) και η δημιουργία συνεργιών μεταξύ επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και δημοσίων οργανισμών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα των ανοιχτών τεχνολογιών σε θέματα διαλειτουργικότητας με APIs, Event Driven Architecture  και οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει στην διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης (ΙΑΜ) το λογισμικό ανοιχτού κώδικα WSO2 .

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο ανάδειξης λύσεων ανοιχτών τεχνολογιών σε συνεργασία με εταιρείες και φορείς που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για την υιοθέτηση λύσεων ανοιχτών τεχνολογιών, δείτε για ενημέρωση την πιο πρόσφατη εκδήλωση για Ανοικτές Τεχνολογίες & Ψηφιακό Μετασχηματισμό στο Δημόσιο που συνδιοργανώσαμε με την UniSystems και τη Red Hat.

H εκδηλωση θα πραγματοποιηθει την Τρίτη 7 Μαΐου, 1μμ-5:00μμ στο Athens Digital Lab στο  Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας ( Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη), 3ος όροφος.

Για να την παρακολουθήσετε θα πρεπει να  εγγραφείτε στο https://ellak.gr/wso2-athens/  θα σταλούν ατομικές προσκλήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες έως την Παρασκευή 3 Μαΐου. Η εκδήλωση θα είναι στα Αγγλικά.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αθήνα 07/05/2019

13.00 – 13.30 Welcome – Registration
13.30 – 14.00 Presentations by GFOSS and co-organisers
14.00 – 15.30 Enterprise Identity and access management use cases (with open source) by WSO2 – Ishara Karunarathna
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης (IAM) είναι οι ασυνεπείς πολιτικές κωδικών πρόσβασης, οι ποικίλες και χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου και η αυξανόμενη ανάγκη να παραμείνουν στην κορυφή των κανονισμών συμμόρφωσης. Επιπλέον, η διατήρηση των τοπικών  LAN borders μέσα στις επιχειρήσεις δεν είναι πλέον βιώσιμη καθώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μετακινούνται σε πλατφόρμες cloud και υιοθετούν SaaS και εφαρμογές για κινητά που διασχίζουν τα τυπικά όρια τομέων ασφαλείας. Τα επίπεδα παραγωγικότητάς ενός οργανισμού θα μειωθούν εάν οι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές που χρειάζονται,  ενώ οι κίνδυνοι ασφάλειας αυξάνονται όταν οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές εκτός του οργανισμού, όπως αυξάνεται και το κόστος συντήρησης για τα παλαιότερα συστήματα. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε μια σύγχρονη λύση διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης, η οποία παρέχει απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη, διασφαλίζει την πρόσβαση των εργαζομένων και των συνεργατών, ενσωματώνει εύκολα το παλαιό σύστημα καθώς και εφαρμογές νέφους και κινητής τηλεφωνίας και διαχειρίζεται τα δεδομένα των εργαζομένων με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.  Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε αυτές τις προκλήσεις του IAM και να υιοθετείται στρατηγικές που θα οδηγήσουν σε αποτελεσματικό, ασφαλές και συμβατό IAM.
Οι προκλήσεις IAM των σύνθετων ετερογενών επιχειρήσεων
Κοινές περιπτώσεις χρήσης IAM
Κοινά μοτίβα για λύσεις IAM
Πώς μπορεί να βοηθήσει το  λογισμικό ανοιχτού κώδικα WSO2 Identity Server (Demos)
15.30 -15.45 Break
15.45 – 16.30 Use Case on WSo2 AI Greece by ITDT – Panagiotis Kranidiotis
Use cases από την εγκατάσταση του WSO2 και την ομογενοποίηση διαφόρων καταστημάτων χρηστών στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης στην Ελλάδα. Η παρουσίαση εξετάζει την κατάσταση που υπήρχε πριν από τη χρήση του WSO2 με πολλαπλές και ετερογενείς λύσεις διαχείρισης εφαρμογών ανά εφαρμογή, τα προβλήματα που προέκυψαν και τον τρόπο με τον οποίο επιλύθηκαν. Ακόμα θα εξεταστούν τα οφέλη του διακομιστή ταυτότητας WSO2 στη συγκεκριμένη εγκατάσταση (όπως η προετοιμασία του  Δήμου για τον κανονισμό γενικής προστασίας δεδομένων (GDPR), δίνοντάς του τα εργαλεία για τη δημιουργία ενός πίνακα ελέγχου με τα δεδομένα των χρηστών, προκειμένου να τα ενημερώνει και να ενημερώνεται.)
16:30-17:00 Q & A Session

Εργαστήρια “Digital Transformation Implementations with Open Standards and Open Source Platforms σε Θεσσαλονίκη και Λευκωσία

 

Leave a Comment