ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Linux Foundation ανακοίνωσε το OpenWallet Foundation για διαλειτουργικά ψηφιακά πορτοφόλια ανοιχτού κώδικα

Το Ίδρυμα Linux ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες σήμερα τα σχέδιά του να σχηματίσει μια νέα πρωτοβουλία συνεργασίας που ονομάζεται OpenWallet Foundation για να υποστηρίξει την ανάπτυξη διαλειτουργικών ψηφιακών πορτοφολιών ανοιχτού κώδικα.

Η αποστολή του OWF είναι να δημιουργήσει μια μηχανή ανοιχτού κώδικα πάνω στην οποία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει διαλειτουργικά πορτοφόλια με τις βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. με αποτέλεσμα εισιτήρια, περιουσιακά στοιχεία, διαπιστευτήρια ταυτότητας και άλλες περιπτώσεις χρήσης να ανταλλάσσονται εύκολα.

Το OWF το οραματίστηκε ο Daniel Goldscheider, διευθύνων σύμβουλος της τραπεζικής startup Yes.com. «Με το OpenWallet Foundation πιέζουμε για μια πληθώρα πορτοφολιών που βασίζονται σε έναν κοινό πυρήνα», είπε.

Τα ψηφιακά πορτοφόλια παρέχουν έναν τρόπο αποθήκευσης χρημάτων, πιστωτικών καρτών, εισιτηρίων εκδηλώσεων και άλλων αντικειμένων στις κινητές συσκευές τους, ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφέρουν στο πορτοφόλι τους. Τα υπάρχοντα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Apple Wallet, το Google Wallet, το Samsung Wallet, το PayPal, το Venmo και το CashApp. Ορισμένα ψηφιακά πορτοφόλια επιτρέπουν στους χρήστες να αποθηκεύουν τις άδειες οδήγησης, τις πληροφορίες εμβολιασμού, ακόμη και τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους.

Η κοινοπραξία περιλαμβάνει πολλαπλά συμφέροντα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Okta, Avast, OpenID Foundation, Ping Identity, Accenture και CVS Health, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στη δημιουργία των προτύπων για τα πορτοφόλια που θα παρέχουν ασφάλεια, ασφάλεια, απόρρητο και διαλειτουργικότητα.

«Η καθολική υποδομή ψηφιακού πορτοφολιού θα δημιουργήσει τη δυνατότητα μεταφοράς ταυτότητας, χρημάτων και αντικειμένων από τόπο σε τόπο στον ψηφιακό κόσμο», δήλωσε ο David Treat από την Accenture. «Έρχεται μαζική αλλαγή επιχειρηματικού μοντέλου και η ψηφιακή επιχείρηση που θα κερδίσει θα είναι αυτή που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη για άμεση πρόσβαση στα πραγματικά δεδομένα στα πορτοφόλια μας για να δημιουργήσουμε πολύ καλύτερες ψηφιακές εμπειρίες».

Με την άνοδο της τεχνολογίας blockchain, η οποία επιτρέπει αποκεντρωμένες τεχνολογίες ταυτότητας και πληρωμών, τα ψηφιακά πορτοφόλια ανοιχτού κώδικα είναι βασικά για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να κρατούν ψηφιακό χρήμα και να πληρώνουν με αυτό. Είναι επίσης θεμελιώδεις για το metaverse, το οποίο αποτελείται από διασυνδεδεμένους εικονικούς κόσμους όπου οι άνθρωποι κοινωνικοποιούνται, εργάζονται και παίζουν. Το να έχουν ψηφιακά πορτοφόλια που θα τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους και να αγοράζουν από οποιαδήποτε επιχείρηση θα είναι θεμελιώδες για αυτό το μέλλον.

Βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας μηχανής ανοιχτού κώδικα, το OWF επιδιώκει να παρέχει αυτό που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στη βιομηχανία να δημιουργήσουν ασφαλείς μηχανισμούς στα πορτοφόλια τους που θα τους επιτρέψουν να συνεργαστούν. Έχοντας ενσωματωμένα πρότυπα διαλειτουργικότητας σε έναν κεντρικό κινητήρα, θα βελτιώσει τη φορητότητα για χρήματα, ταυτότητα και άλλα έγγραφα μεταξύ διαφορετικών πορτοφολιών και θα μειώσει την απογοήτευση για τους χρήστες.

Το Linux Foundation θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για το OpenWallet Foundation σε μια κεντρική παρουσίαση στο Open Source Summit Europe που ξεκινάει σήμερα 14 Σεπτεμβρίου.

Πηγή άρθρου: https://siliconangle.com/

Leave a Comment