ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

“Κατανοώντας το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις” 01/03/2019 στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Ο.Π.Α.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, σας καλούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 15:00μμ να παρακολουθήσετε την ομιλία του Director of Engineering της Red Hat, Δημήτρη Ανδρεάδη με με τίτλο: “Κατανοώντας το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις”.

Η Red Hat είναι ένας κορυφαίος πάροχος λογισμικού που έχει δημιουργήσει ένα  επιχειρηματικό μοντέλο γύρω από κάτι που θεωρείται “δωρεάν”: Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Στην πραγματικότητα, το περασμένο έτος η Red Hat κατάφερε να έχει τζίρο περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια για το “δωρεάν” λογισμικό και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Fortune 500.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πώς λειτουργεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο ανοικτού κώδικα στην πράξη και πού έχει νόημα; Γιατί ο ανοιχτός κώδικας έχει επικρατήσει σε τόσα διαφορετικά πεδία τεχνολογίας;

Ελάτε σε αυτή τη παρουσίαση για να ανακαλύψετε τις διαφορετικές αποχρώσεις του λογισμικού ανοιχτού κώδικα για τις επιχειρήσεις, όπως αυτές φαίνονται από τη σκοπιά του JBoss, ενός δημοφιλούς έργου ανοιχτού λογισμικού εφαρμογών και μιας startup  που χτίστηκε γύρω από αυτό και εξαγοράστηκε από την Red Hat το 2006 για να σχηματιστεί  το τμήμα Middleware της Red Hat.

Επίσης, θα μάθετε τα μυστικά για το πώς κάποιος γίνεται επιτυχημένος προγραμματιστής λογισμικού ανοιχτού κώδικα, πως μπορείτε να εμπλακείτε με το κίνημα ανοιχτού κώδικα, να δημιουργήσετε μια καριέρα γύρω από αυτό και να διασκεδάσετε.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Παρακαλείστε να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα για την εγγραφή σας.

 

Βιογραφικό Ομιλητή

Ο Δημήτρης Ανδρεάδης  έχει 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής και είναι σήμερα Director of Engineering  της Red Hat, υπεύθυνος της ομάδας WildFly / JBoss Enterprise Application Server. Υπηρέτησε ως επικεφαλής του έργου JBoss AS για αρκετά χρόνια και ήταν από τους συντελεστές του  JBoss από τις πρώτες του ημέρες. Εργάστηκε στο παρελθόν στην Intracom και τη Motorola στους τομείς του NMS / OSS, σχεδιάζοντας επαναχρησιμοποιήσιμα πλαίσια και κατανεμημένα συστήματα. Ο Δημήτρης  Ανδρεάδης σπούδασε ηλεκτρονική επιστήμη στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. με έρευνα από το University College Dublin, Ιρλανδία.

        

 

2 thoughts on ““Κατανοώντας το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις” 01/03/2019 στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Ο.Π.Α.

  1. Υπάρχει πουθενά Online η ομιλία, για εμάς που δυστηχώς δε μπορέσαμε να την παρακολουθήσουμε από κοντά ;

    Ευχαριστώ.

Leave a Comment