ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

2021 Open Source Jobs Report: Σε κατακόρυφη αύξηση η ζήτηση για εργαζόμενους με δεξιότητες Ανοιχτού κώδικα

Στο Open Source Summit στο Σιάτλ,  το Linux Foundation και το  edx, παρουσίασαν την  Έκθεση 2021 Open Source Jobs Report . Σε αυτήν την έρευνα, όπου συμμετείχαν 200 στελέχη προσλήψεων και 750 επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα, αναδεικνύεται μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ζήτηση για εργαζόμενους με δεξιότητες ανοιχτού κώδικα. Επιπλέον, το 92% των διευθυντικών στελεχών δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους με σχετικές δεξιότητες.

Εν ολίγοις, εάν έχετε δεξιότητες ανοιχτού κώδικα , είτε είστε προγραμματιστής, είτε διαχειριστής sysadmin , είτε ειδικός στο DevOps είτε επαγγελματίας στο cloud , σας περιμένει μια καλά αμειβόμενη δουλειά. Και, εκεί που πριν από την πανδημία Covid-19, μπορεί να υπήρχαν λίγες δουλειές στην περιοχή σας, αυτές τις μέρες, χάρη στην αύξηση της εργασίας από το σπίτι, μπορείτε ακόμα να ζήσετε στο παλιό σας σπίτι, αντί να μετακομίσετε στη Silicon Valley ή στο Μανχάταν.

Επιπλέον, το 50% των εργοδοτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι αυξάνουν τις προσλήψεις φέτος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις δεξιότητες ανάπτυξης εφαρμογών και λειτουργιών που προέρχονται από το cloud. Το Cloud-native βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δεξιοτήτων που απαιτούνται με πάνω από το 46% των προσλήψεων διευθυντών να αναζητούν άτομα με γνώσεις Kubernetes . Πράγματι, για πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας, οι δεξιότητες τεχνολογίας cloud και containers απαιτούνται περισσότερο από την πρόσληψη Linux sysadmins . 

Πράγματι, οι δεξιότητες cloud και containers κατατάσσονται πολύ πάνω από το Linux σε αυτήν την περίπτωση, με 41% από 32%. Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με το ZipRecruiter , η μέση ετήσια αμοιβή για έναν ειδικό σε Kubernetes στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 147,732$ . Βέβαια, χωρίς Linux, ούτε το cloud ούτε τα containers θα υπήρχαν. Ακόμα και στο Microsoft Azure, το Linux είναι πλέον το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα . 

Οι δεξιότητες ανοιχτού κώδικα είναι σε μεγάλη ζήτηση, ενθαρρύνοντας τους πιο έμπειρους επαγγελματίες να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες,…“, δήλωσε ο Jim Zemlin, Εκτελεστικός Διευθυντής του Linux Foundation. “Για όσους αναζητούν τα καλύτερα μονοπάτια καριέρας, είναι προφανές ότι το cloud-native computing, το DevOps, το Linux και o τομέας της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων έχουν τις πιο ελπιδοφόρες ευκαιρίες.

Πράγματι, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το DevOps έχει γίνει η τυπική μέθοδος ανάπτυξης λογισμικού: Σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα (88%) αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν πρακτικές DevOps στη δουλειά τους ( αύξηση 50% σε σχέση με τρία χρόνια πριν) .

Δεν είναι μόνο το edX και το Linux Foundation που βλέπουν την άνοδο της ζήτησης για τεχνογνωσία ανοιχτού κώδικα. “Οι τεχνολογικοί τομείς έχουν τη χαμηλότερη προσφορά διαθέσιμων ταλέντων από οποιαδήποτε άλλη δουλειά αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Jay Denton, επικεφαλής αναλυτής στην ThinkWhy , μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Το ThinkWhy έχει επίσης διαπιστώσει, “Από τον Ιούλιο, οι θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας είχαν ποσοστό ανεργίας 1,5%, το χαμηλότερο από οποιοδήποτε επάγγελμα”. Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, το ποσοστό ανεργίας στην τεχνολογία θα φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Τέλος, ένα ανησυχητικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι διακρίσεις στο χώρο έχουν γίνει περισσότερες Το 18% των επαγγελματιών ανοιχτού κώδικα αναφέρουν τώρα ότι έχουν υποστεί διακρίσεις ή δεν έχουν γίνει γίνει αποδεκτοί στην κοινότητα. Πρόκειται για αύξηση 125% τα τελευταία τρία χρόνια.

Υπάρχει επίσης ένα χάσμα μεταξύ αυτού που οι εργοδότες πιστεύουν ότι κάνουν με τη διαφορετικότητα και αυτού που βλέπουν οι εργαζόμενοι. Σχεδόν όλοι οι εργοδότες, το 98%, δηλώνουν ότι προωθούν ενεργά τη διαφορετικότητα στις προσλήψεις, από 88% πέρυσι και 79% πριν από τρία χρόνια. Όμως, μόνο το 76% των εργαζομένων πιστεύουν ότι οι εταιρείες τους κάνουν μια προσπάθεια να προσλάβουν ένα πιο διαφορετικό εργατικό δυναμικό. 

Αλλά, είναι πολύ προφανές ότι λιγότερες εταιρείες προσλαμβάνουν ενεργά υποεκπροσωπούμενα άτομα από την περσινή έκθεση. Αυτή η πτώση συνεπάγεται ότι ενώ οι διευθυντές προσλήψεων αν και δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται, λιγότεροι από αυτούς αναζητούν ενεργά άτομα που δεν εκπροσωπούνται και τα ενθαρρύνουν να υποβάλουν αίτηση.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο απελπισμένες είναι οι εταιρείες για δεξιότητες ανοιχτού κώδικα, οι εταιρείες που δεν είναι πρόθυμες να προσλάβουν κορυφαία ταλέντα-ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ, κάνουν κακό τόσο στις επιχειρήσεις τους όσο και στους πιθανούς υπαλλήλους τους. Άλλωστε, στους κύκλους ανοιχτού κώδικα, το ιδανικό ήταν πάντα η αξιοκρατία. Ότι οι άνθρωποι που παράγουν το καλύτερο έργο ανεβαίνουν στην κορυφή, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Οι εργοδότες πρέπει να υιοθετήσουν αυτήν την έννοια με την καλύτερη έννοια, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για κορυφαίους εργαζόμενους.  

Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ

Πηγή άρθρου: https://www.zdnet.com

Leave a Comment