ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινά η Δράση Αναδιανομής Υπολογιστών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στην Κρήτη με την υποστήριξη των Super Markets Χαλκιαδάκης

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνέχεια του καλέσματος για εθελοντές στο πλαίσιο της δράσης «Αναδιανομή Υπολογιστών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης» ανακοινώνει την έναρξη της δράσης στην Περιφέρεια Κρήτης με την πολύτιμη συμβολή της Χαλκιαδάκης Α.Ε.

Σχετικά με τη δράση

Η δράση βασίζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά εθελοντών και αφορά όλη την ελληνική επικράτεια. Στόχος της δράσης είναι η συλλογή υπολογιστών που επιθυμούν να παραχωρήσουν ιδιώτες, εταιρείες και δημόσιοι φορείς, η διαμόρφωσή τους με το κατάλληλο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η διανομή τους σε μαθητές που τους έχουν ανάγκη. Η υλοποίηση και ο συντονισμός της δράσης θα γίνεται από πανελλαδικό δίκτυο εθελοντών. Η ανταπόκριση των εθελοντών στο κάλεσμα ήταν μεγάλη και η δράση ξεκινά από την Κρήτη!

Η συνεργασία με την ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΕΕΛΛΑΚ, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. προσφέρθηκε να βοηθήσει διαθέτοντας 9 από τα καταστήματά της καθώς και τα κεντρικά της γραφεία για να λειτουργήσουν ως σημεία συλλογής (drop points) των υπολογιστών που θα δωρηθούν σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης. Καταστήματα της Χαλκιαδάκης Α.Ε. σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Μοίρες, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία και Νεάπολη είναι έτοιμα να υποδεχθούν όσους επιθυμούν να δωρήσουν τον υπολογιστή τους, αλλά και όσους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να διαμορφώσουν τους δωρηθέντες υπολογιστές με το κατάλληλο λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Αναλυτικά, τα καταστήματα της Χαλκιαδάκης Α.Ε. που θα συμμετέχουν στη δράση μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Στη συνέχεια, οι διαμορφωμένοι υπολογιστές θα παραδίδονται σε 4 εθελοντές εκπαιδευτικούς της Κρήτης οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως σημεία παράδοσης των διαμορφωμένων υπολογιστών. Από εκεί, και σε συνεννόηση με τα τοπικά σχολεία, οι υπολογιστές θα φτάσουν σε μαθητές και μαθήτριες που τους χρειάζονται για τις ανάγκες της εκπαίδευσης.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) χαιρετίζει τη συνεργασία του με την Χαλκιαδάκης Α.Ε. την οποία αξιολογεί ως πλέον σημαντική καθώς είναι αυτή που σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της δράσης!

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση και τη διαδικασία συμμετοχής υπάρχουν εδώ:https://anadianomi.ellak.gr/.

One thought on “Ξεκινά η Δράση Αναδιανομής Υπολογιστών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στην Κρήτη με την υποστήριξη των Super Markets Χαλκιαδάκης

  1. 01/08/2021 Maria Skambili Paralimni high school 2003 Major:Possitive Sciences with Home Economics- Babysitter,Biology, Computers Applications Electives Paralimni high school certificate 2003, PA College Larnaca Cyprus B.Sc.(Honours) in Business Computing 2003-2007 and 2011 KYSATS University Equivalence. Work Experience 2010-2012 Librarian-Cataloguer Deryneia Municipality fairytales and novels Library,2013-2014 Computer IT Paralimni Municipality ANAD Unemployed Bachelor Degree Unemployed.

Leave a Comment