ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ροή δεδομένων της ΕΕ και οικονομική αξία

Μια πρωτοποριακή μελέτη, ευθυγραμμισμένη με την ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δεδομένα, δημιούργησε ένα πλαίσιο ανάλυσης ροής δεδομένων αιχμής με στόχο την ποσοτικοποίηση του όγκου και της αξίας των ροών δεδομένων. Το πλαίσιο αυτό είναι έτοιμο να στηρίξει την παρακολούθηση των κρίσιμων στόχων που περιγράφονται στην ψηφιακή δεκαετία, ιδίως την υιοθέτηση των επιχειρήσεων υπολογιστικού νέφους και την ανάπτυξη κόμβων αιχμής. Τα βασικά ευρήματα της μελέτης αποκαλύπτουν συγκλονιστικές εκτιμήσεις για τις ροές δεδομένων υπολογιστικού νέφους εντός των κρατών μελών της ΕΕ. Μόνο το 2024, προβλέπεται ότι αυτές οι ροές θα φτάσουν τα 46,000 Petabytes (PB), επιδεινώνοντας ακόμη και τη χωρητικότητα αποθήκευσης του Internet Archive, του μεγαλύτερου αποθετηρίου διαδικτυακού περιεχομένου στον κόσμο. Από τον όγκο αυτό, περίπου 36,600 PB αναμένεται να διοχετευθούν σε δυνατότητες υπολογιστικού νέφους και παρυφών εντός της ΕΕ.

εικόνα

Όσον αφορά την οικονομική αξία, η μελέτη προβλέπει ότι η ευρωπαϊκή οικονομική αξία των ροών δεδομένων υπολογιστικού νέφους θα αυξηθεί στα 77 δισ. EUR έως το 2024, ποσό που αναμένεται να εκτοξευθεί στα 328 δισ. EUR έως το 2035. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους αναμένεται να παράγουν περίπου 30,000 PB/έτος ευρωπαϊκών ροών δεδομένων βάσει υπολογιστικού νέφους (ECBDF) το 2023, γεγονός που μεταφράζεται σε οικονομική αξία 107 δισ. EUR μόνο το 2024. Τα στοιχεία αυτά υπογραμμίζουν τον κεντρικό ρόλο του υπολογιστικού νέφους και της υπολογιστικής αιχμής στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, παρέχουν ανεκτίμητες πληροφορίες για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, ενημερώνοντας τις στρατηγικές αποφάσεις στο υπολογιστικό νέφος και το υπολογιστικό άκρο.

Η τελική έκθεση της μελέτης είναι έτοιμη να εμπλουτίσει το εργαλείο στρατηγικής οπτικοποίησης ροής δεδομένων υπολογιστικού νέφους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχοντας στους εξωτερικούς χρήστες πρόσβαση σε ολοκληρωμένα δεδομένα σχετικά με τον όγκο, την αξία και τις προβλέψεις των ροών δεδομένων υπολογιστικού νέφους ανά κράτος μέλος, οικονομικό τομέα και μέγεθος εταιρείας από το 2016 έως το 2036.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης που βασίζεται στα δεδομένα.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment