ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Call for Code της ΙΒΜ αναζητά λύσεις ανοιχτού κώδικα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Το Call For Code 2021 της IBM προσφέρει σε νεοφυείς επιχειρήσεις 200.000$ και καθοδήγηση μέσω του Linux Foundation για την ανάπτυξη εφαρμογών ανοιχτού κώδικα για την την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με το David Clark Cause, το Linux Foundation και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. 

Οι επιτυχημένες εφαρμογές θα υποστηριχθούν μέσω του Linux Foundation και θα αναπτυχθούν μέσω της πρωτοβουλίας Code and Response της IBM – ένα τετραετές πρόγραμμα που θα προωθεί τις εφαρμογές στην παγκόσμια κοινότητα της IBM για δοκιμές και πιθανή χρήση. 

Στην πρωτοβουλία Call for Code έχουν συμμετέχει τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 400.000 προγραμματιστές από 179 χώρες και έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 15.000 εφαρμογές. 

To Call for Code έχει σαν σκοπό για να βοηθήσει στην άμεση και διαρκή ανθρωπιστική πρόοδο μέσω της δημιουργίας πρακτικών εφαρμογών που στηρίζονται σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των Red Hat OpenShift , IBM Cloud, IBM Watson, IBM Blockchain, και ατμοσφαιρικά δεδομένα από την IBM’s Weather Company.. Περιλαμβάνει επίσης πόρους προγραμματιστών και API από συνεργάτες της όπως το Intuit και το New Relic.

Την περασμένη χρονιά η λύση ανοιχτού κώδικα Agrolly, μια εφαρμογή που υποστηρίζει τους μικρούς αγρότες παρέχοντας προβλέψεις και προτάσεις για το κλίμα και τις καλλιέργειες ήταν η νικήτρια του Call of Code. 

Από τον Οκτώβριο, η ομάδα Agrolly επέκτεινε τη λύση της σε νέες αγορές και παρείχε πρακτική εκπαίδευση σε περισσότερους από 500 αγρότες σε όλη τη Μογγολία, την Ινδία και τη Βραζιλία, οι οποίοι δοκιμάζουν και χρησιμοποιούν την εφαρμογή για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η Agrolly συνεργάζεται επίσης με το IBM Service Corps για ένα σχέδιο ανάπτυξης για τη βελτίωση και τη δοκιμή της τεχνολογίας τους επόμενους μήνες.

Το Call for Code δημιούργησε περισσότερες από 30 λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο σε μια σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων 12 έργων ανοιχτού κώδικα που φιλοξενούνται από το Linux Foundation, επιτρέποντας σε αυτά τα έργα να εξελιχθούν μέσω της δύναμης της κοινότητας ανοιχτού κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα για το Call of Code εδώ

Leave a Comment