ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συνέδριο Digital Enterprise Transformation για τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών: 1 και 2 Ιουνίου 2021

Το 1ο Συνέδριο «Digital Enterprise Transformation» με τον θεματικό τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Μονόδρομος ανάπτυξης και εξόδου από τις επιπτώσεις της πανδημίας» διοργανώνεται διαδικτυακά στις 1 και 2 Ιουνίου 2021, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, διαδικασιών και υπηρεσιών στην ελληνική οικονομία.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ.

Το Συνέδριο Ψηφιακού Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού – Digital Enterprise Transformation επικεντρώνεται στον «πυρήνα» των αλλαγών που πρέπει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επιχειρήσεις και φορείς για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους. Επίσης επιδιώκει να φέρει σε επικοινωνία τους δημιουργούς ψηφιακών λύσεων, προτάσεων και υπηρεσιών με τα στελέχη των επιχειρήσεων, των φορέων και των οργανισμών, που αναζητούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από την αναγκαιότητα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στο Συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 50 ομιλητές από τον κυβερνητικό, θεσμικό και επαγγελματικό τομέα.

Οι θεματολογικοί άξονες και οι ενότητες του Συνεδρίου επικεντρώνονται στους κυρίαρχους τεχνολογικούς τομείς και τάσεις των τομέων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που αφορούν τους τομείς των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των φορέων και οργανισμών της ελληνικής οικονομίας. Οι κύριες θεματολογικές κατευθύνσεις του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:

  • Η ψηφιακή ωριμότητα επιχειρήσεων και οργανισμών για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό: Πώς καθορίζεται η «Ψηφιακή Ωριμότητα» των επιχειρήσεων και των οργανισμών που σχεδιάζουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους; Ποια είναι τα πρώτα και τα ακόλουθα βήματα των έργων και των σχεδίων Ψηφιακού Μετασχηματισμού;
  • Οι βασικοί άξονες για επιτυχημένα έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί άξονες του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και πώς προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις, οι φορείς και οι οργανισμοί για τα επόμενα και μεγαλύτερα βήματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού;
  • Οι ψηφιακές προκλήσεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Σημαντικοί ICT Managers επιχειρήσεων και φορέων καταγράφουν και περιγράφουν τις στρατηγικές, τις διαδικασίες και τις μεθοδολογίες που υλοποιούν, προκειμένου επιχειρήσεις και φορείς, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, να περάσουν σε ένα νέο ανταγωνιστικό και σύνθετο περιβάλλον.
  • Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι υπηρεσίες ΤΠΕ/ICT αλλάζουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές: Πώς οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αλλάζουν τις κλασικές επιχειρηματικές στρατηγικές με τελικό στόχο την ισχυροποίηση της θέσης επιχειρήσεων και φορέων. Ποιες είναι οι δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών στον κλασικό τομέα των ΤΠΕ/ICT, αλλά και των υπηρεσιών IoT, 5G, Cyber Security στις νέες στρατηγικές;
  • Οι επιχειρηματικές μεταβολές λόγω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Όλα αλλάζουν και όλα μετασχηματίζονται στις επιχειρήσεις από τη συνέργεια Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών. Οι ραγδαίες μεταβολές στη λειτουργία επιχειρήσεων και τη συμπεριφορά των καταναλωτών μέσα από νέες ψηφιακές εφαρμογές.
  • Η απλούστευση των διαδικασιών και ο σχεδιασμός νέων και απλούστερων υπηρεσιών από επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιους φορείς ως επιχειρησιακός στόχος μέσα από τις ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες. Επιδιωκόμενος στόχος η βελτίωση και επιτάχυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Το Συνέδριο Ψηφιακού Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού – Digital Enteprise Transformation θα ολοκληρωθεί με καταληκτικές Συζητήσεις «Στρογγυλής Τραπέζης» και τις δύο ημέρες της διεξαγωγής του, όπου θα κατατεθούν προτάσεις για την αναγκαιότητα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Θα κληθούν να σχολιάσουν πολιτικοί, υπηρεσιακοί, θεσμικοί παράγοντες, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη από Φορείς και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, το 1ο Συνέδριο «Digital Enterprise Transformation» προσφέρει στους συμμετέχοντές την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια online έκθεση Χορηγών. Σε ένα εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί και να ζήσει μια νέα διαδικτυακή εμπειρία με απευθείας συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του 1oυ Συνεδρίου «Digital Enterprise Transformation»  θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δείτε τη σελίδα του συνεδρίου εδώ

Πηγή άρθρου: https://www.ekt.gr

Leave a Comment