ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Περιζήτητοι οι επαγγελματίες πληροφορικής με δεξιότητες ανοιχτού κώδικα σύμφωνα με έρευνα του Linux Foundation και του edX

Σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Τετάρτη, το Linux Foundation και ο πάροχος διαδικτυακών μαθημάτων edX αποκάλυψαν ότι οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν άτομα με εξειδίκευση στον ανοιχτό κώδικα, οδηγώντας τους όχι μόνο στην αύξηση των προσλήψεων σε αυτόν τον τομέα αλλά και στην επιδότηση των υπαρχόντων υπαλλήλων για να αποκτήσουν πιστοποιήσεις ανοιχτού κώδικα. Σχεδόν οι μισοί από τους οργανισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζουν να αυξήσουν τις προσλήψεις ανοιχτού κώδικα τους επόμενους έξι μήνες.

Για την έρευνα 10th Annual Open Source Jobs Report: Critical Skills, Hiring Trends and Education, το Linux Foundation και η edX ερεύνησαν περισσότερους από 1.900 επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα, καθώς και άτομα που είναι υπεύθυνα για την πλήρωση θέσεων ανοιχτού κώδικα.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 93% είπε ότι δυσκολεύεται να βρει εξειδικευμένα άτομα με δεξιότητες ανοιχτού κώδικα. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν οι μισοί εργοδότες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις προσλήψεις επαγγελματιών ανοιχτού κώδικα μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν τα τρία τέταρτα των επαγγελματιών ανοιχτού κώδικα που ερωτήθηκαν αποκάλυψαν ότι θα μπορούσαν να βρουν μια νέα δουλειά πολύ εύκολα αν αποφάσιζαν να εγκαταλείψουν την τρέχουσα θέση τους.

Οι εργοδότες δοκιμάζουν διαφορετικές τακτικές για να διατηρήσουν επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων μισθών και μεγαλύτερων μπόνους. Περισσότερο από το 65% των επαγγελματιών ανοιχτού κώδικα που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ένας υψηλότερος μισθός θα τους εμπόδιζε να εγκαταλείψουν την τρέχουσα εργασία τους. Στο παρελθόν, τα οφέλη του τρόπου ζωής θα χρησιμοποιούνταν επίσης για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε καταρτισμένους υπαλλήλους. Αλλά με τη στροφή προς την εξ αποστάσεως και την υβριδική εργασία, τα οικονομικά κίνητρα είναι μεγαλύτερο δέλεαρ.

Οι επιδοτήσεις για πιστοποιήσεις είναι μια άλλη επιλογή για οργανισμούς που θέλουν να αξιοποιήσουν ειδικευμένους εργαζόμενους. Περίπου το 90% των εργοδοτών θα πλήρωνε για τους εργαζόμενους για να αποκτήσουν πιστοποιήσεις, ενώ το 81% των επαγγελματιών σχεδιάζει να προσθέσει πιστοποιήσεις φέτος. Μεταξύ των εργοδοτών, το 69% είπε ότι θα ήταν πιο πιθανό να προσλάβει έναν επαγγελματία ανοιχτού κώδικα με πιστοποίηση, αποκαλύπτοντας ότι η προηγούμενη εμπειρία είναι λιγότερο κρίσιμη, εφόσον κάποιος αποδείξει ότι έχει τις δεξιότητες να κάνει τη δουλειά.

Με έργα ανοιχτού κώδικα υπό αυστηρές προθεσμίες, το 43% των διευθυντών προσλήψεων εκπαιδεύει εσωτερικούς υπαλλήλους. Όμως το 41% ​​στρέφεται σε εξωτερικούς συμβούλους, παρόλο που είναι πιο ακριβή επιλογή. Μόνο το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα καθυστερήσει ένα έργο λόγω έλλειψης επαρκών δεξιοτήτων, δείχνοντας ότι τέτοια έργα έχουν προτεραιότητα ακόμη και αν απαιτούν δαπανηρή βοήθεια από το εξωτερικό.

Μεταξύ των δεξιοτήτων ανοιχτού κώδικα που επιθυμεί ένας εργαζόμενος, η τεχνολογία cloud και containers είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση φέτος, καθώς το 29% των εργοδοτών αναζητά να προσλάβει άτομα με αυτά τα ταλέντα. Αυτή η ζήτηση ταιριάζει με το 68% των εταιρειών που δήλωσαν ότι η χρήση του cloud αυξήθηκε τον περασμένο χρόνο. Οι δεξιότητες Linux απαιτούνται επίσης σε επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα, δεδομένου ότι το Linux επιτρέπει μεγάλο μέρος του υπολογιστικού νέφους.

Φυσικά, η κυβερνοασφάλεια είναι επίσης πάντα περιζήτητη. Οι δεξιότητες ασφαλείας είναι ο τέταρτος τομέας που επιθυμούν οι επαγγελματίες ανοιχτού κώδικα, πίσω από το cloud, το Linux και το DevOps. Μεταξύ των επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 77% δήλωσε ότι θα επωφεληθεί από την περαιτέρω εκπαίδευση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δείχνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την αποτελεσματική προστασία των περιουσιακών στοιχείων ενός οργανισμού.

Πηγή άρθρου: https://www.techrepublic.com

Leave a Comment