Ξεκινά σήμερα τo 1ο Ετήσιο Συνέδριο «Athens for Industry 4.0 Summit 2021» το οποίο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου και έχει θεματικό τίτλο «Οι δρόμοι της Ελληνικής Βιομηχανίας είναι πλέον ψηφιακοί».
Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ).
Ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός της χώρας είναι θέμα εθνικής οικονομικής επιβίωσης και ήδη χαρακτηρίζεται «ως εθνική προτεραιότητα» αλλά και ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η ευκαιρία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι μοναδική, καθώς η χώρα μπορεί να καλύψει την μεγάλη απόσταση που έχει χάσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο εθνικός σχεδιασμός για το μετασχηματισμό της βιομηχανίας πρέπει να γίνει πρώτη εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή της βιομηχανίας στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών και τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου εστιάζεται στην παρουσίαση:
- Των κύριων διαδικασιών και των τεχνολογιών που υποστηρίζουν την ταχεία προσαρμογή των ελληνικών Βιομηχανιών στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
- Των θεμάτων που αξιολογούνται ως «σημαντικά» στην πορεία προς τις αρχές του Industry 4.0: Ψηφιοποίηση και Βελτιστοποίηση Διαδικασιών, Υποδομές και Βιομηχανικές υπηρεσίες μέσω 5G, Τεχνολογίες Smart Μanufacturing, Βελτιστοποίηση Ενεργειακής Αξιοποίησης, Διαδικασίες Βιομηχανικών Μονάδων Παραγωγής, Συστήματα ERP και CRM σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, Business Intelligence (ΒΙ) και έξυπνη διαχείριση δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Big Data, Analytics, Βιομηχανικά Δίκτυα & Προηγμένες Τεχνολογίες Αυτοματισμών, Έλεγχος Παραγωγής / Advanced Process Control.
- Λύσεων που μειώνουν τις παραγωγικές δαπάνες αλλά και τους χρόνους παράδοσης και δημιουργούν προσωποποιημένα προϊόντα και μοντέλα παραγωγής με διαδικασίες που είναι «λιτές» παραγωγικά και ολιστικά φιλικές προς το περιβάλλον.
- Αξιοποίησης λύσεων Industrial Internet of Things (IIoT), Machine Learning (ML) και Artificial Intelligence (AI), Soft Skills (Time-Stress & Conflict Management, Coaching & Mentoring).
Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛΛΑΚ θα συμμετέχει στο Συνέδριο με εισήγηση ως εξης:
Ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης, Μηχανικός Πληροφορικής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ θα πραγματοποιήσει εισήγηση με τίτλο «Ψηφιακά Δίδυμα και Industry 4.0». Η εισήγηση του κ. Κρανιδιώτη εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των κλασικών βιομηχανικών διεργασιών (Β’ μέρος)» η οποία λαμβάνει χώρα την Τετάρτη 17 Μαρτίου μεταξύ 13:30-14:30.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά από το athens4industry.gr.
Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.