ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Chatwoot: Μια ανοιχτού κώδικα πλατφόρμα customer relationship

Το Chatwoot είναι μια εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για εφαρμογές όπως το Intercom, το Zendesk, το Salesforce Service Cloud και άλλες ιδιόκτητες πλατφόρμες επικοινωνιών.

Το Chatwoot είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα customer relationship, που δημιουργήθηκε με τις γλώσσες Ruby και Vue.js. Προγραμματίστηκε από την αρχή για να επιτρέψει στις ομάδες Customer Relations να κτίσουν πάνω σε μια πλατφόρμα end-to-end για την διαχείριση και υποστήριξη tickets.

Η αρχιτεκτονική του Chatwoot

Το Chatwoot απαιτεί τη λειτουργία των παρακάτω στοιχείων:

  • Chatwoot web servers
  • Chatwoot workers
  • PostgreSQL database
  • Redis
  • Email service (e.g., SMTP, SendGrid, Mailgun)
  • Object storage (e.g., AWS S3, Azure, Google Cloud Storage, MinIO)

Αρχιτεκτονική Chatwoot

Τα άλλα στοιχεία, όπως ο διακομιστής email και η αποθήκευση αντικειμένων, είναι χαλαρά συνδεδεμένα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συμβατό σύστημα. Επομένως, θα μπορούσατε να επιλέξετε οποιονδήποτε διακομιστή SMTP, self- hosted ή SaaS, ως υπηρεσία email σας. Παρομοίως, για αποθήκευση αντικειμένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημόσιες πλατφόρμες cloud όπως το AWS S3, Azure Blob Store, GCS ή ιδιωτικές πλατφόρμες cloud όπως το MinIO.

Εγκατάσταση του Chatwoot

Το Chatwoot είναι διαθέσιμο στις πιο κοινές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών μηχανών Linux, του Docker και υπάρχει ως εφαρμογή εγκατάστασης με ένα κλικ στα Heroku και CapRover. . Για άλλες πλατφόρμες, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στην σελίδα τεκμηρίωσης του Chatwoot.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το Docker Compose είναι εγκατεστημένο στο μηχάνημά σας. Στη συνέχεια, κατεβάστε το env και τα docker-compose αρχεία από το repo του GitHub του Chatwoot :

# Download the env file template
wget -O .env https://raw.githubusercontent.com/chatwoot/chatwoot/develop/.env.example
# Download the Docker compose template
wget -O docker-compose.yml https://raw.githubusercontent.com/chatwoot/chatwoot/develop/docker-compos
            

Ανοίξτε το αρχείο env και συμπληρώστε τις μεταβλητές env REDIS_PASSWORD και POSTGRES_PASSWORD; αυτοί θα είναι οι κωδικοί πρόσβασης για το Redis και το PostgreSQL, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ενημερώστε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης PostgreSQL στο docker-compose.yaml αρχείο. 

Τώρα, προετοιμάστε το PostgreSQL:

docker-compose run --rm rails bundle exec rails db:chatwoot_prepare

Ανάπτυξη Chatwoot:

docker-compose up -d

Θα πρέπει τώρα να έχετε πρόσβαση στο Chatwoot στο http://localhost:3000.

Οθόνη καλωσορίσματος Chatwoot

Λειτουργίες Chatwoot

Οθόνη συνομιλιών Chatwoot

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Chatwoot:

Κανάλια

Το Chatwoot υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα πλατφορμών ως κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων (συμπεριλαμβανομένων των widgets για Facebook, Twitter, WhatsApp, email και άλλα). Για να δημιουργήσετε μια ενσωμάτωση, κάντε κλικ στο κουμπί Inboxes στην αριστερή πλευρική γραμμή. Στη συνέχεια, επιλέξτε την πλατφόρμα με την οποία θέλετε να ενσωματώσετε.

Οθόνη καναλιών συνομιλίας

Κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της σύνολο χρηστών, ομάδων, ετικετών και έτοιμων απαντήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, το Chatwoot επιτρέπει μια ενοποιημένη διεπαφή για συνομιλία με πελάτες, αλλά κάθε κανάλι είναι τόσο προσαρμόσιμο όσο μπορεί να τρέχει στο παρασκήνιο.

Αναφορές

Το Chatwoot διαθέτει έναν ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου που παρέχει μια απόλυτη προβολή των πιο σημαντικών μετρήσεων, όπως συνολικά μηνύματα, χρόνοι απόκρισης, χρόνοι ανάλυσης κ.λπ. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να κατεβάσουν αναφορές για συγκεκριμένους χρήστες.

Οθόνη αναφορών Chatwoot

Επαφές

Το Chatwoot καταγράφει επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας από κάθε εισερχόμενο μήνυμα και τακτοποιεί τις πληροφορίες αυτές σε μια ξεχωριστή σελίδα που ονομάζεται Contacts. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα τα στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα για περαιτέρω παρακολούθηση ή ακόμα και συγχρονισμό με μια εξωτερική πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM).

Επαφές Chatwoot

Integartions

Τα κανάλια επιτρέπουν ενοποιήσεις με εξωτερικά συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων, έτσι ώστε το Chatwoot να μπορεί να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας αυτά τα συστήματα. Ωστόσο, τι γίνεται αν θέλετε μια ομάδα να ειδοποιείται στο Slack εάν υπάρχει ένα νέο μήνυμα συνομιλίας στο Chatwoot;

Μέσω των Integration Webhooks μπορείτε να ενσωματώσετε το Chatwoot σε εξωτερικά συστήματα έτσι ώστε να μπορεί να στείλει σχετικές πληροφορίες.

Ενσωματώσεις Chatwoot

Μάθετε περισσότερα

Το Chatwoot παρέχει πολλές από τις βασικές δυνατότητες επικοινωνίας που θέλουν οι ομάδες customer relations. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Chatwoot, ρίξτε μια ματιά στο αποθετήριο και την τεκμηρίωσή του GitHub .

Πηγή άρθρου: https://opensource.com/article/21/6/chatwoot

Leave a Comment