ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός της εναρκτήριας συνάντηση για τη δημιουργία του Ελληνικού Κόμβου Ανοικτών Δεδομένων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση για τη δημιουργία ενός Ελληνικού Κόμβου Ανοικτών Δεδομένων (Greek Open Data Hub), που πραγματοποιήθηκε, στις 16/12/2019 , στις 10.00 πμ στο Σεράφειο Συγκρότημα (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, 3ος όροφος, Αθήνα, χάρτης). 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι υπηρεσίες που θα προσφέρει ο Ελληνικός Κόμβος Ανοικτών Δεδομένων (Greek Open Data Hub), σε επιχειρήσεις, start-ups, και ερευνητικές ομάδες . Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία χρησιμοποιώντας ανοιχτά δεδομένα να εξελίσσουν τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, να συνεργαστούν, να ανταλλάσσουν απόψεις και πρακτικές.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών παρουσίασε επίσης τις υπηρεσίες που προσφέρει το Enterprise Europe Network για την υποστήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στόχος του εθνικού κόμβου είναι να συγκεντρώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διευκολύνει την καινοτομία και τη χρήση ανοικτών δεδομένων μεταξύ των μελών του Μεσογειακού Συνεργατικού Σχηματισμού (Cluster) ώστε να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες σε διακρατικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με το Enterprise Europe Network , για να βοηθήσει τις ομάδες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.