ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Fortune Business Insights:Η αγορά του Linux θα έχει αύξηση 19,2% έως το 2027

Σύμφωνα με μια έκθεση του Fortune Business Insights, η αγορά του Linux αναμένεται να δει μια επιβλητική αύξηση 19,2% έως το 2027. Το μέγεθος της αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 15,64 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2027, σε σύγκριση με 3,89 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2019.

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από αυτήν την ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι το Linux γίνεται σταδιακά μια βιώσιμη επιλογή λειτουργικού συστήματος για παιχνίδια και η υποστήριξη για περισσότερα παιχνίδια θα προστεθεί με την πάροδο του χρόνου.

Το Linux χρησιμοποιείται σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς από μεγάλες εταιρείες και η αύξηση της εφαρμογής προϊόντων σε αυτούς τους τομείς θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς Linux. Ένας από τους άλλους βασικούς παράγοντες είναι οι πλατφόρμες cloud που βασίζονται σε Linux που χρησιμοποιούνται σε πολλούς βιομηχανικούς τομείς και εφαρμογές λόγω της ταχύτητας, της αξιοπιστίας και του κόστους τους.

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένων του Linux. Σύμφωνα με το Fortune Business,υπήρξε μια μικρή πτώση στο ενδιαφέρον του Linux για εικονικές μηχανές και servers. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι τα κέρδη δεν μπορούν να προσδιοριστούν και θα παραμείνουν αβέβαια λόγω της κατεύθυνσης της αγοράς.

Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η αγορά Linux θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης έως το 2027.


Αγαθό ανοιχτού κώδικα


Λόγω της φύσης του ανοιχτού κώδικα, το Linux διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στο να βοηθά τους προγραμματιστές λογισμικού και τους επιστήμονες να αντιμετωπίζουν τον COVID-19 σε πολλές χώρες. Διαφορετικές εφαρμογές για την ανίχνευση του ιού με τη βοήθεια ενσωματωμένου υλικού όπως το Raspberry Pi χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook θα δημιουργήσουν επίσης ευκαιρίες ανάπτυξης. Στην έκθεση αναφέρονται επίσης τα Arch Linux, Canonical, ClearCenter, Debian, Elementary, IBM, Amazon Web Services κ.λπ. Linux και Market Trends



Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι από τους άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Linux είναι ο αυξανόμενος αριθμός εταιρικών συγχωνεύσεων και εξαγορών. Υπήρξαν επίσης πολλές ενδιαφέρουσες αλλαγές στις τάσεις της αγοράς παγκοσμίως. Μια έκθεση δείχνει ότι η αγορά Linux των ΗΠΑ ήταν στα 675,5 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, ακολουθούμενη από την ευρωπαϊκή αγορά.

Εκτός από την ευρωπαϊκή αγορά, άλλες αγορές στην Ασία-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας, αναμένεται επίσης να συμβάλουν περισσότερο στη συνολική ανάπτυξη λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού κέντρων δεδομένων στη Νότια Κορέα, την Κίνα και Ιαπωνία.

Η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη χωρών στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και σε περιοχές όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία στην Ευρώπη. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 400 κέντρα δεδομένων στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού, τα οποία περιλαμβάνουν 79 στην Κίνα, 100 στην Ινδία, 19 στη Νότια Κορέα, 47 στην Ιαπωνία και 26 στη Σιγκαπούρη και πολλά άλλα.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment