ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα Συνέδρια Greek ICT Forum, ICT Manager Summit και InfoMobility World, στις 20 και 21 Μαρτίου στην Αθήνα και διαδικτυακά

Τα Συνέδρια «Greek ICT Forum», «ICT Manager Summit» και «InfoMobility World» διοργανώνονται φέτος ταυτόχρονα, με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης στο Divani Caravel στην Αθήνα και διαδικτυακά) τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου 2023 με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων της ελληνική αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ/ICT).

Τα Συνέδρια διεξάγονται από την Teamworks υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Το Συνέδριο Greek ICT Forum συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά ΤΠΕ, χρονικό διάστημα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν ραγδαίες εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Συνέδριο και Έκθεση για την ελληνική αγορά ΤΠΕ, το οποίο απευθύνεται ανελλιπώς εδώ και 25 χρόνια σε Επαγγελματίες Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίων και Ψηφιακών Επικοινωνιών, σε ICT Managers Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Από το Greek ICT Forum έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες των στρατηγικών του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι παρουσιάσεις των πλέον σημαντικών έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Συνέδρων. Από το 15ο Συνέδριό του το Greek ICT Forum συνοδεύεται από το Infomobility World, που είναι το αναπόσπαστο μέρος για τους τομείς των εφαρμογών μέσα από τα Δίκτυα Κινητών Επικοινωνιών.

To Συνέδριο Infomobility World «ανεξαρτητοποιήθηκε» από το Greek ICT Forum, καθώς οι τομείς ICT + Information και Mobile δημιουργούν ένα νέο χώρο, στον οποίο η «πληροφορία» αποκτά κινητικότητα και μεγάλη διάχυση μέσω των ασύρματων δικτύων. Παράλληλα αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες όπως το IoT, το metaverse, το AI, το cloud αναδεικνύουν την κινητικότητα (mobility) σαν την καθοριστική δυνατότητα στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συναλλαγών.

Με αυτό το πρίσμα οι κύριοι θεματικού άξονες του Συνεδρίου Infomobility World επικεντρώνονται σε: α) Εφαρμογές που δίνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων μέσω της προσβασιμότητας  ανεξαρτήτως τοποθεσίας και τεχνολογίας συσκευής, β) Τεχνολογίες Αιχμής, που αξιοποιούν την χρήση των τεχνολογιών και των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (Mobile Technology) από μεμονωμένους χρήστες, επιχειρήσεις και φορείς, γ) Δραστηριότητες, επιχειρηματικές διαδικασίες και συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τις επιχειρήσεις και τους φορείς ασύρματα, με τη βοήθεια κινητών συσκευών και δικτύων νέας γενιάς.

Το Συνέδριο ICT Manager Summit, με τον τίτλο Οι Έλληνες «ICT Managers μπροστά στις προκλήσεις του ψηφιακού αύριο», απευθύνεται στον ολοένα διευρυνόμενο και σημαντικό χώρο των ICT Managers, που ο ρόλος τους έχει βγει από τα στενά πλαίσια του «τμήματος Πληροφορικής» και μετασχηματίζεται συνεχώς μπροστά στις καταιγιστικές τεχνολογικές. Η ψηφιακή ασφάλεια, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το «σύννεφο» των δεδομένων, η κινητή τηλεφωνία, το 5G και το IoT διαφοροποιούν και μετασχηματίζουν συνεχώς τις αρμοδιότητες, τη σπουδαιότητα και τους ρόλους των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών στη σύγχρονη επιχείρηση. Στόχος της Teamworks είναι να αναδειχθεί ο σπουδαίος και καθοριστικός ρόλο του σύγχρονου Έλληνα ICT Manager στις επιχειρήσεις και τους φορείς.

Επιπλέον, τα Συνέδρια προσφέρουν στους συμμετέχοντες εκτός Αττικής που θα τα παρακολουθήσουν ψηφιακά, την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια online έκθεση Χορηγών.

Τα Βραβεία Greek ICT Awards και ICT Jubilee Awards

Στο πλαίσιο των Συνεδρίων, θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Greek ICT Awards και των ICT Jubilee Awards.

Οι διακρίσεις της Ελληνικής Ψηφιακής Αγοράς (Greek ICT Awards) ξεκινούν από το 7ο Greek ICT Forum, το 2005, και απονέμονται σε επιτυχημένες υλοποιήσεις έργων ICT, στους συντελεστές τους, στις εταιρείες που τα υλοποίησαν, αλλά και σε επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στην αξιοποίηση των ΤΠΕ/ICT.

Mε αφορμή την συμπλήρωση μίας 25ατίας δραστηριοτήτων της Teamworks, θεσπίζονται τα «Ιωβηλαία» της ελληνικής αγοράς ΤΠΕ/ICT, τα οποία αφορούν εταιρείες ICT, φορείς, επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις ΤΠΕ, εργαστήρια. προσωπικότητες του τομέα των ΤΠΕ που έχουν συμπληρώσει από 25 χρόνια και άνω δραστηριότητα στην ψηφιακή αγορά. Τα ICT Jubilee θα απονέμονται κάθε χρόνο με στόχο τη δημιουργία ιστορικής «παρακαταθήκης» και την διατήρηση της ιστορίας που έχουν γράψει προσωπικότητες και επιχειρήσεις στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Ειδικά για τον εορτασμό της 25ετίας θα απονεμηθούν διακρίσεις σε πρόσωπα, εταιρείες και φορείς που αναμφισβήτητα πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στην ελληνική αγορά ΤΠΕ για περισσότερα από 25 χρόνια.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων των Συνεδρίων, είτε δια ζώσης στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (για τους Αθηναίους συμμετέχοντες) είτε διαδικτυακά (για τους εκτός Αθήνας συμμετέχοντες), θα πρέπει να συνδεθείτε στη πλατφόρμα και να δημιουργήσετε το προφίλ σας.

Φυσική Διοργάνωση: Οι Σύνεδροι εντός Αττικής δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ψηφιακά τις εργασίες των Συνεδρίων για να λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η παρακολούθηση πρέπει να γίνει στη φυσική διοργάνωση στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Θα δοθούν Βεβαιώσεις μετά από το τέλος των εργασιών της κάθε ημέρας των Συνεδριών. Δήλωση συμμετοχής για φυσική παρακολούθηση εδώ.

Ψηφιακή Διοργάνωση: Απαραίτητη προϋπόθεση για τους Συνέδρους της ψηφιακής παρακολούθησης είναι η υπηρεσία τους να είναι εκτός του Νομού Αττικής. Θα αποσταλεί Ψηφιακή Βεβαίωση Παρακολούθησης για κάθε ημέρα για τους Συνέδρους που θα παρακολουθήσουν ψηφιακά το 80% των εργασιών. Δήλωση συμμετοχής για ψηφιακή παρακολούθηση εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.ekt.gr

Leave a Comment