ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το OS-Climate λανσάρει τρία εργαλεία κλιματικών δεδομένων ανοιχτού κώδικα

Το OS-Climate του Linux Foundation, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει δεδομένα ανοιχτού κώδικα και εργαλεία λογισμικού για να βοηθήσει σε χρηματοδότηση και επενδύσεις ευθυγραμμισμένες με το κλίμα, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα για δημόσια συνεργασία τρία αναλυτικά εργαλεία που στοχεύουν στην υποστήριξη της δράσης για το κλίμα.

Τα τρία εργαλεία – Physical Risk & Resilience, Portfolio Alignment και Transition Analysis – αναπτύχθηκαν από κοινού από μέλη του OS-Climate, με επικεφαλής την BNP Paribas, την Allianz και το Airbus, αντίστοιχα.

Τα εργαλεία θα χρησιμοποιούν το OS-Climate Data Commons , το οποίο θα λειτουργεί ως δημόσιο βοηθητικό πρόγραμμα εταιρικών και άλλων κλιματικών δεδομένων. Το data commons, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο έτος , στοχεύει στην αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης της χρηματοπιστωτικής κοινότητας για διαφανή, συνεπή και διαλειτουργικά δεδομένα σχετικά με το κλίμα .

Χρησιμοποιώντας μοντέλα ευπάθειας περιουσιακών στοιχείων που στοχεύουν στην πρόβλεψη της πιθανότητας και της σοβαρότητας των ακραίων κλιματικών γεγονότων, το Physical Risk & Resilience Tool επιτρέπει στους οικονομικούς και μη ενδιαφερομένους να εντοπίσουν και να ποσοτικοποιήσουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με την ανθεκτικότητα του κλίματος.

Το Climate Portfolio Alignment Tool βοηθά τους χρηματοοικονομικούς φορείς να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκια σε μεμονωμένες συμμετοχές και επίπεδα δανείων με τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5°C.   

Τέλος, το Transition Analysis θα επιτρέψει στις εταιρείες να μοντελοποιούν, να δοκιμάζουν και να διεξάγουν ανάλυση σεναρίων για στρατηγικές αποφάσεις ευθυγραμμισμένες με το κλίμα. Αυτό στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης της πραγματικής οικονομίας προς την καθαρή μηδενική και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μέσω επενδύσεων ευθυγραμμισμένες με το κλίμα σε Ε&Α, κεφαλαιουχικά έργα, αλυσίδες εφοδιασμού και άλλες υποδομές.

Ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο τεχνολογικός τομέας, τα χρηματοοικονομικά δεδομένα και τα εταιρικά μέλη της «πραγματικής οικονομίας» της OS-Climate περιλαμβάνουν επίσης τις Amazon, BNY Mellon, EY, Federated Hermes, Goldman Sachs, το London Stock Exchange Group, τη Microsoft, το Net-Zero Asset Owner Alliance που συγκλήθηκε από τον ΟΗΕ (με 10,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση), την Ortec Finance, την Red Hat και την S&P Global.

Πηγή άρθρου: https://www.energymonitor.ai

Leave a Comment