ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Linux Foundation θέλει να δημιουργήσει το δικό του Metaverse ανοιχτού κώδικα

Το Linux Foundation ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός metaverse  ανοιχτού κώδικα, το οποίο λέει ότι θα μπορούσε να έχει «τόσο αντίκτυπο όσο ο Παγκόσμιος Ιστός», εφόσον εταιρείες, προγραμματιστές και ιδρυτές ενωθούν για να επιτύχουν κοινούς στόχους. Το ονομαζόμενο Open Metaverse Foundation (OMF) έχει χωριστεί σε μια σειρά από ομάδες, τις οποίες αποκαλεί Θεμελιώδεις Ομάδες Ενδιαφερόντων, σχεδιασμένες να επικεντρώνονται σε διαφορετικά θέματα. Περιλαμβάνουν συναλλαγές, εικονικούς κόσμους και προσομοιώσεις, δικτύωση, ασφάλεια και απόρρητο, νομικά και πολιτικά, μεταξύ άλλων. 

Ένας μεγάλος αριθμός οργανισμών και κοινοτήτων ανοιχτού κώδικα έχουν συγκεντρωθεί για να σχηματίσουν το ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων των ChainHub Foundation, OpenSDV και Veriken, καθεμία φέρνοντας τον δικό της πλούτο γνώσεων.

Open Metaverse Foundation

«Είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια του οράματος για ένα ανοιχτό metaverse και αναγνωρίζουμε ότι πολλές κοινότητες και ιδρύματα ανοιχτού κώδικα εργάζονται σε σημαντικά κομμάτια αυτού του παζλ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του OMF, Royal O’Brien σε ανακοίνωσή του. 

Καθώς ξεκινούν οι προετοιμασίες για τα θεμέλια ενός metaverse ανοιχτού κώδικα, είναι σαφές ότι η συνεργασία είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε έναν διαδικτυακό κόσμο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητος μέχρι σήμερα

. Ο O’Brien συνεχίζει σε μια ανάρτηση ιστολογίου «Μέσω του Ιδρύματος, θα συνεργαστούμε για να συζητήσουμε, να εντοπίσουμε και να δημιουργήσουμε τα δομικά στοιχεία για να φέρουμε στην πραγματικότητα την αναδυόμενη ιδέα του Metaverse – συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών στοιχείων, προσομοιώσεων, συναλλαγών, τεχνητής νοημοσύνης, συνδεσιμότητας, ασφάλειας, ιδιωτικότητας και… ”

 Επιπλέον, το Linux Foundation έχει σχεδιαστεί ως ένα ουδέτερο περιβάλλον για προγραμματιστές να μοιράζονται κώδικα και να συνεργάζονται σε καινοτόμες ιδέες, και έχει έναν εκτενή κατάλογο έργων εναρμόνισης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα ανακοινωθέντος OpenWallet Foundation, σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει την διαλειτουργικότητας μεταξύ ψηφιακών πορτοφολιών.

Πηγή άρθρου: https://www.techradar.com/

Leave a Comment